Aut. El-installatør

  +45 31727630

 clausforsing@hotmail.com  

CF-EL skaber tryghed ved at installere TV-overvågning og tyverialarmer


Vi installerer i stigende grad TV-overvågning og tyverialarmer i vores hjem for at sikre vores kære og vores ejendele.


Har man engang været udsat for indbrud, så ved man hvilke bekymringer man fremover vil gå med i form af mentale belastninger.  Derfor ser vi også et stigende antal private hjem som installerer overvågningskameraer og alarmer for at kunne afskrække eller afsløre eventuelle ubudne gæster. Det har naturligvis en præventiv effekt når tyvene ser dine kameraer rundt omkring din bolig og en alarm vil uden tvivl også skræmme den mest rutineret tyv væk.


Der er dog en sideeffekt ved at investere i denne form for udstyr til sin bopæl. Det har nemlig vist sig, at man ganske enkelt føler sig mere tryg med disse former for sikkerhedsforanstaltninger. De kan derfor være medhjælpende til at få buk med dine mentale traumer fra et tidligere indbrud. Der hvor vi hos CF-EL ser de største muligheder for at anvende teknologien er hos børnefamilierne. Ikke fordi de har mange værdifulde genstande, men fordi man her har børn som vil lige forholdsmæssigt meget i forbindelse med et indbrud på bopælen.


Hos CF-EL hørte vi for nogle måneder siden om en hændelse der berørte os meget. Episoden skete hos en typisk dansk børnefamilie bosat i en mindre dansk provinsby. Familien bestod af mor og far og to børn på henholdsvis 10 og 14 år. Begge forældre arbejdede ude og kom først hjem sidst på eftermiddagen. De to børn havde længe haft egen nøgle så de kunne gå hjem efter skole som kun lå få minutter fra hjemmet. For 2 uger siden fik familiens datter en dag tidligere fri fra skole. Da hun kom hjem stillede hun sin cykel i carporten og råbte ”hejsa” som hun plejer af vane når han kommer hjem. Hun låste sig efterfølgende ind af bryggersdøren og gik ind i husets køkken. Her bemærkede hun straks at der var noget galt. Over alt på gulvet lå der køkkenting og diverse smadrede tallerkner og glas. Hun hørte lyde inde fra opholdsstuen, som om nogen løb og væltede stole på vejen. Da hun kikkede derind, så hun lige ryggen af en mørkklædt person som forsvandt ud i haven gennem terrassedøren. Hun blev naturligvis meget bange og løb hurtig ud samme vej som hun var kommet ind. Derefter løb hun over til deres nabo som normalt er hjemme og sammen fik de ringet efter politiet og pigens mor.  Pigen blev efterfølgende trøstet og beroliget af både mor og de to betjente som kom. Det hjalp dog kun umiddelbart, for efterfølgende ville hun ikke gå hjem fra skole før hendes mor eller far havde ringet til hende og sagt de var kommet hjem. I stedet gik hun med veninder hjem til dem.


Med et system fra CF-EL kunne en sådan hændelse være undgået. Pigen kunne, ved hjælp af en app på hendes smartphone, se om der var nogen hjemme eller om der for den sags skyld var indbrud. Systemet ville sende hende en besked, hvis der var bevægelse i eller uden for huset og et foto af hvem der var skyld i bevægelserne. Hun kunne således også se hvornår hendes bror, mor eller far var kommet hjem. Hun ville således vide om der var nogen ubudne gæster i huset. En ekstra gevinst ville det også være for far og mor, som ville kunne se når hun er kommet sikkert hjem fra skole.