Aut. El-installatør

  +45 31727630

 clausforsing@hotmail.com  

BELYSNING

Endnu en service fra CF-EL


Lys er en af de vigtigste betingelser for alt liv - således også for det moderne menneske. Vi omgiver os med forskellige lyskilder i alle hjemmets rum alt afhængig af rummets indretning og formål. Det er således ikke helt ligegyldigt hvilken lampe eller type af indirekte belysnings form du vælger.

TYPER AF LYSKILDER


Der findes flere forskellige typer af lyskilder på markedet. Alt afhængig af hvilken der vælges, så får man en bestemt farvetemperatur. Det vil sige koldt lys, hvidt lys, varmt lys osv.


Der er god økonomi i at skifte til LED lyskilder. LED lyskilder benytter en meget mindre effekt til at give det samme lys som en almindelig glødepære eller halogen lyskilde.  Man kan med fordel benytte LED bånd til mange forskellige former for indirekte belysningsformer, f.eks. over skabe, hylder, under køkkensokkel osv.


Det er vigtigt at benytte en lyskilde af god kvalitet. Derved opnår man en farvegengivelse, som er så tæt på det lys man ønsker i rummet. SPOTS


Anvender man spots, så er det vigtigt at finde de rigtige spots. De skal være beregnet til fast installation og være godkendt til montage direkte i isolering eller tæt på brandbart material.


Når man sætter spots op, skal der benyttes de rigtige spotsledninger, da disse i mange tilfælde  skal være varmebestandige.

MANGE REGLER


Der eksisterer en lang række af regler i forbindelse med opsætning of lamper og lampeudtag. Der skal således tages højde for om de har den rigtige kapslingsklasse passende til valgt placering. Der er forskel på om den passer til udvendig placering, placering i bad, opsætning i områder med støv, montage tæt på svømmepool eller havedam osv.


Til udvendige lamper i f.eks. bed skal du vælge nogle lamper som er beregnet til at kunne sløjfe minimum 2 stk. 3-leder kabel ( gerne 5-leder) som er beregnet til fast installation.


Husk at det er dig der er ansvarlig for at dine el-installationer er lovlige.