Aut. El-installatør

  +45 31727630

 clausforsing@hotmail.com  

Ulovlige installationer

Endnu en service fra CF-EL


Man oplever som el-installatør at der stadigvæk udføres mange ulovlige el-installationer, og de skal selvfølgelig udbedres hurtigst muligt. Man er som ejer eller bruger af en el-installation, ansvarlig for at el-installationerne er udført korrekt og er lovlig. Har man kendskab til ulovlige el-installationer og man ikke udbedre el-installationen, og uheldet er ude, så kan det medføre at forsikringselskabet ikke dækker de skader som opstår pga de ulovlige el-installationer. Det kan være værdier eller personskade.


Hvad er lovligt


Generelt kan man sige, at man kun må arbejde på den faste el-installation, hvis man er autoriseret el-installatør.

Der er nogle undtagelser, hvor man godt må udføre arbejde på den faste el-installation, og det er f.eks at udskifte kontakter inde i en bolig, men det kræver at man har forstand på det man laver, og man står til ansvar for det man laver.

Man må også godt tilslutte brugsgenstande til tilslutningssteder, altså lampeudtag og stikkontakt.

  Typiske fejl i boliger


1.      Når loftet skal forsænkes, så er loftsdåser ikke flyttet med ned i det nye loft.


2.      Hvis man har kontakter uden dåser bag, placeret i gerichter,  så må der ikke være samlemuffer bag kontakter.


3.      Halogen spots placeret i lofter, er mange gange udført forkert, hvor spotten ikke er beregnet til at blive placeret direkte i isolering, eller der er trukket forkerte ledninger til spots, og det er et stort problem med halogenspots pga de udvikler en meget stor varme, og kan antænde bygningsdele, hvis de ikke er monteret korrekt.


4.      Når man udføre nye installationer, så skal man i mange tilfælde sørge for, at der er en effektiv beskyttelsesleder.